Jak na dobrý web/blog? - 8 rad

05.04.2015 10:59

Chcete si založit web nebo blog, ale nevíte jak ho psát? Nebo ho už máte, ale nejste s ním spokojení? Čtěte dál! :)

1. rada

Mějte web přehledný a pěkný. To je podle mě to nejdůležitější. Když budete mít všechno napatlané na sebe, bude to ošklivé a nepřehledné. Také si dejte záležet na vzhled webu. Můžete buď sladit web do jedné nebo více barev nebo mít web barevný. Ale pozor, ať to nepřeženete! Já radím tak 3 barvy a to stačí. A ještě něco - nepište za každou větou smajlíka. :D Jako třeba já, protože to potom vypadá hrozně (teda aspoň mě se to nelíbí).

2. rada

Nemějte na webu zbytečnosti. Zbytečné rubriky, texty, obrázky atd. prostě vymažte. Bude to přehlednější a hezčí.

3. rada

Když něco píšete, pište bez chyb, pište srozumitelně a spisovně, nepište sprostě a a upravujte si text. Také za každou tečkou a čárkou se píše mezera (to asi víte :D).

4. rada

Tato rada je spíš pro ty, kdo si web teprve chtějí založit - rozmyslete si, o čem web bude. Nezakládáte si web, aby jste potom nevěděli, o čem psát.

5. rada

Když vám na web třeba nikdo nechodí, nemůže vás to odradit! Děláte web přeci hlavně proto, že vás to baví! A to, že nemáte stále návštěvníky, neznamená, že vám na web nikdo nechodí! Lidé vám můžou přijít na web, kvůli tomu, aby si např. přečetli třeba nějaký článek. Potom zase sice odejde, ale návštěvník to taky byl! Takže vám na web klidně chodí hodně návštěvníků, akorát to nevíte, protože po sobě nenechal žádnou "stopu" :D a byl tam jen jednou. Já, když se koukám do statistik našeho webu, tak se divím, kolik sem chodí lidí a co tady hledají. :D

6. rada

Mějte vše lákavé! Tím myslím např. názvy rubrik, článků apod. Udělejte třeba takový "tajemný název". :D Tím myslím, že návštěvník nebude vědět, co si pod tím má představit, a tak na to klikne. Protože jste ho nalákali! :)

7. rada

Pište k článkům štítky. Když budete psát štítky, zvětší vám to návštěvnost. Dám příklad: Písete článek o tom, jak si vyzdobit deníček (mimochodem tohle hledá opravdu hrozně moc lidí :D). Článek jste dopsali a přidáte k článku štítek "Jak si vyzdobit deníček". Návštěvník potom třeba na Googlu bude hledat to samé slovní spojení a narazí právě na ten váš článek! :)

8. rada

Nikoho nekopírujte! Když nevíte, co na web dávat a psát a nemáte žádnou fantazii a kreativitu, tak ten web můžete rovnou zrušit, než někoho kopírovat.

Možná bude ještě článek Jak na dobrý web 2. :D

Otázky pište do diskuze.

Adminka Kristka

—————

Zpět


DISKUZE

Datum: 23.08.2020

Vložil: Maggie

Titulek: Rady

Děkuji za dobré rady

Odpovědět

—————

Datum: 18.06.2020

Vložil: Afrarryiffiny

Titulek: viagra fill

<a href="https://cialisle.com/">cialis for erectile</a>

Odpovědět

—————





Kontakt

Nápady, otázky nebo cokoliv jiného pište na:


Anketa

Přečteno?

Ano
75%
6

Ne
13%
1

Trochu
13%
1

Celkový počet hlasů: 8