Twerk - co to je, jak se dělá a další informace

13.10.2014 17:10

 

Twerk je provokativní styl tance, který pochází z černošských tanců a je velmi oblíbený hlavně v Americe, kde ho proslavily zpěvačky Beyoncé nebo Miley Cyrus. Twerk ale není žádná novinka. Je starý asi 20 let. Je součástí už dávno existujícího tanečního stylu dancehall. Twerk je teď je oblíbený i v Česku. Twerk je navíc docela zdravý - pomůže vám zpevnit břišní, hýžďové a stehenní svaly. Mě se tento tanec líbí. :)

Jak twerk vypadá?

Twerk možná znáte z nějakých novějších klipů (např. Jason Derulo ft. Snoop Dog - Wiggle, Nicki Minaj - Anaconda apod.). Při twerku je hlavní hlavně zadek. Základem tance je roznožit nohy, dát je mírně od sebe, vytočit kolena a špičky nohou a jít do polodřepu. Poté začnete pomalu pohupovat pánví a přidáte zatínání a uvolňování hýždí. A to tak, že střídáte levou a pravou půlku.

Twerk oblečení

Při twerku se nosí hlavně takové mini upnuté kraťásky (viz obrázek).

Pokud si chcete twerk zkusit nebo se ho naučit, existují různé kurzy. Můžete to ale zkusit i sami doma. Najděte si na Youtube nebo někde jinde nějaké video (zkuste zadat "How to twerk") a zkoušejte to podle toho. Pokud vám to ze začátku nepůjde, nezoufejte! Když budete cvičit častěji, naučíte se to. Já si to taky zkouším doma a baví mě to, nejdřív mi to nešlo, ale po pár dnech cvičení jsem se zlepšila. :D Dolů pod článek jsem vám dala nějaké videa, je tam i rozhovor s choreografkou Anet Antošovou, která twerk dělá a má i svůj kurz.

Zkoušely jste někdy twerkovat? ;)

 

—————

Zpět


DISKUZE

Datum: 18.06.2020

Vložil: Afrarryiffiny

Titulek: order generic cialis online

<a href="https://cialisle.com/">cialis dosing</a>

Odpovědět

—————





Kontakt

Nápady, otázky nebo cokoliv jiného pište na:


Anketa

Přečteno?

Ano
90%
27

Ne
3%
1

Trochu
7%
2

Celkový počet hlasů: 30